Dertigste Jumborun voor Frederik


GITS : Zaterdag trok de  Jumborun van Gits naar Wielsbeke. Op de startplaats troffen we Frederik Van Hauwaert aan, die aan zijn dertigste Jumborun toe was.

Frederik Van Hauwaert doet voor ons zijn verhaal : “In 1984 verbleef ik in het Dominiek Savio Instituut en mocht voor het eerst mee met de 14de Belgische Jumborun met een bezoek aan de Guldensporenslag. Ik herinner mij die dag nog levendig. In mijn fotoboek vind ik nog de namen terug van de motorrijders,Frederic met zijn motorrijder  en begeleiider namelijk Jannie en Klaas Renooy uit Nederland. Het contact en de babbel met deze motorrijders was fantastisch.” “De organisatie is altijd picobello en tot in de puntjes geregeld”, vervolgt Frederik. “Lekkere maaltijden, de nodige verfrissingen en de optredens bij het afsluiten zijn telkens hoogtepunten. De dag wordt ‘s avonds telkens afgesloten in Dominiek Savio. Het contact en de gezellige babbel met de motorrijders is een hele ervaring. Dikwijls komen dezelfde motorrijders aan bod. Ze schrijven mijn
naam op en zo vind ik ze volgend jaar. Altijd een blij weerzien.”

VIA MARIËNSTEDE

“De laatste jaren is Piet Vanbakel uit Veghel in Nederland mijn vaste motorrijder met zijspan”, geeft Frederik mee. “Ook zijn broer Toon is ieder jaar van de partij. Ieder jaar opnieuw zie ik uit naar deze dag met de Jumborun. Dit jaar op 23 augustus vertrok de 44ste Jumbo Rum richting Wielsbeke. Bijna halfweg passeerde de karavaan door Dadizele en … Mariënstede waar ik nu verblijf. Een beloning voor mijn 30ste deelname !”

“Spijtig dat dit jaar mij ma en pa er niet meer bij zijn”, besluit Frederik. “Ik zal aan hen denken. Ik ben er zeker van dat ze van hierboven blij zullen zijn dat hun Frederik terug kon deelnemen.” (JD)
Bron : De Weekbode