Jumborun verliest startnummer 1


Foto franky 1

GITS Franky Raçon, die 38 edities op rij telkens als startnummer 1 de Jumborun voorafging, is overleden.

Op zaterdag 23 augustus vertrekt de 44ste editie van de Jumborun vanuit het Dominiek Savio instituut in Gits naar gastgemeente Wielsbeke. Zijspanrijders maken er voor personen met beperking telkens een onvergetelijke dag van. Dit jaar zal er evenwel geen startnummer 1 aan de bonte stoet deelnemen. De sympathieke vrijwilligersgroep werd de jongste 38 jaar telkens door Fanky Raçon op sleeptouw genomen. Francky Raçon werd geboren in Torhout op 10 oktober 1953 en is stilletjes van ons heengegaan, thuis in Kortemark, op 16 juli 2014. Deze postbode op rust was lid van de Gold Wing Club. De uitvaartdienst vond plaats op zaterdag 19 juli.

We doken even in ons archief om Franky een laatste eer te betuigen. Op de eerste foto herkent u Franky in bijzijn van Patsy Verheylesonne, dat is de verantwoordelijke die telkens de organisatie van de Jumborun op haar schouders neemt.

Op de tweede foto kwam Marijn Devalck, ook gekend als Balthazar Boma van FC De Kampioenen, zijn steun betuigen met het mooie initiatief van de Jumborun.

De derde foto dateert van de jongste editie van de Jumborun. In regenachtige omstandigheden ontfermde Franky zich in augustus 2013 om Gitsenaar Emile Lievens en diens begeleider Bernice Couvreur. (JD – foto’s JD)

Foto franky 2
Foto franky 3